Kivimaan Apteekki Kivimaan Apteekki

HuomioApteekkimme suljettu pyhäinpäivänä lauantai 31.10.2020

HuomioKivimaan Apteekki on nyt Lähiapteekki Syke - uudistamme myöhemmin myös verkkosivut ja verkkokaupan.

Avainhenkilöt

Apteekkari Sirpa Peura

Pitkällä kokemuksella

Aloitin Lähiapteekki Sykkeen apteekkarina elokuussa 2020. Sitä ennen työskentelin Malmin apteekissa Helsingissä.  Minulla on apteekkitoiminnan lisäksi pitkä kokemus myös yhteiskunnallisista luottamustehtävistä sosiaali- ja terveydenhuollossa, ja näen apteekkien toiminnan tärkeänä osana terveydenhuollon palvelujärjestelmää. Apteekkarina tavoitteenani on toiminnan jatkuva kehittäminen ja parantaminen. Se tarkoittaa mm. tilojen remontoimista ja aukioloaikojen tarkistamista. Tervetuloa tutustumaan Lähiapteekki Sykkeen toimipisteisiin Kauppakeskus Sykkeessä, Ahtialassa ja Kiveriössä!


Proviisori Olli Salin

Apteekissa kasvanut

Apteekin toinen johtohenkilö, proviisori Olli Salin, on käytännössä katsoen kasvanut Kivimaan apteekissa vietettyään siellä monet kesät. Toki Olli on ehtinyt näkemään muutakin maailmaa opiskellen farmasiaa Helsingin yliopistolla sekä mikrobiologiaa Montanan yliopistolla Yhdysvalloissa. Proviisoriksi Olli valmistui 2008 ja siirtyi sen jälkeen tekemään väitöskirjaa antibioottikehityksestä Åbo Akademiin Turkuun. Pääkohteena Ollin tutkimustyössä oli keuhkoklamydia-bakteeri, jota vastaan löytyikin monta jatkokehittelyn arvoista molekyyliä. Väitöskirjan jälkeen Olli suuntasi Ruotsiin Uumajan yliopistolle jatkamaan tutkimustaan klamydiabakteereiden parissa, mutta perhesyyt toivat nuoren proviisorin takaisin Suomeen ja Kivimaan apteekki oli luonnollinen valinta. Onhan kotiseudulle mukava palata.

Olli uskoo vahvasti apteekin mahdollisuuksiin toimia asiakkaan ensimmäisenä kontaktina terveydenhuollossa silloin, kun kyseessä on pienemmät vaivat. Lääkärin hoitoon apteekista ohjataan kaikki henkilöt, joiden oireiden selvittäminen vaatii tarkempia tutkimuksia, mutta moneen pikkuvaivaan löytyy näppärästi apu Kivimaan apteekin osaavien farmaseuttien neuvoilla.


Sivuapteekkien avainhenkilöt

Apteekinhoitaja Petri Mustonen

Petri Mustonen

Petri on työskennellyt Kivimaan apteekissa kymmenisen vuotta ennen siirtymistään 2017 Ahtialan apteekin hoitajaksi. Tänä aikana hän työskenteli kiertäen kaikissa kolmessa Kivimaan apteekin toimipisteessä, joten hän on jo ehtinyt muodostua tutuksi Ahtialan asiakkaille. Yhteensä kokemusta apteekissa työskentelystä on hänelle kertynyt jo 20 vuoden ajalta. Koulutukseltaan Petri on farmaseutti ja tradenomi.

Pitkä kokemus apteekkityöskentelystä viitoittaa tietä nykyiselle toimelle, sillä Petri jatkaa edeltäjänsä periaatetta jonka mukaan Ahtialan apteekissa kiinnitetään erityistä huomiota asiakaspalveluun. Lääkevalikoimassa pyritään huomioimaan paikallisten yksittäisten asiakkaiden tarpeet, koska keskustan apteekkeihin on useiden kilometrien matka. Ahtialassa ajatellaan että paikallinen asiakas on apteekin koko toiminnan tärkein asia.


Apteekinhoitaja Marika Mäkinen

Marika Mäkinen

Kiveriön apteekin hoitajana toimiva Marika on pitkän linjan lahtelainen farmaseutti. Hän on Kivimaan Apteekin diabetesyhdyshenkilö, mikä onkin luonnollista, sillä Marika on toiminut mm. diabetesyhdistyksessä diabeteslasten ja heidän perheidensä kanssa vuodesta 2006. Marika pitää huolta siitä, että apteekin henkilökunta on tietoinen ajankohtaisista muutoksista diabeteksen hoitokäytännöissä. Vapaa-ajallaan Marika on innokas urheilija, ja harrastukset ovatkin usein olleet lähes yhtä tavoitteellista toimintaa kuin sivuapteekin hoitaminen. Tällä asenteella Marikan vetämä Kiveriön sivuapteekki onkin lunastanut paikkansa Lahtelaisessa apteekkimaailmassa ja omaa erittäin uskollisen asiakaskunnan, joka usein kiittelee Marikaa osaavasta ja palvelualttiista toimintatavasta.


Kivimaan Apteekin historiaa

historia.jpg

Vuosien saatossa apteekkia on luotsannut kolme apteekkaria. Muutoksia on tapahtunut, mutta aina on Kivimaan apteekissa korostettu sitä, mikä apteekkitoiminnassa on tärkeintä: ammattitaitoa ja asiakaspalvelua. Kivimaan apteekki avattiin 10. lokakuuta 1949, silloisen Savonkadun ja Asikkalan Suurtien (nykyisin Kauppakatu ja Lahdenkatu) risteyksessä Lahden Verkatehdas Oy:n talossa. Apteekkarina oli tuolloin Aili Kortelainen (1898–1994), joka johtikin apteekkia peräti 35 vuoden ajan. Vuosina 1985–1992 apteekkarina oli Marjukka Bäckman. Hänen siirryttyään Helsinkiin Eiran apteekkiin nykyinen apteekkari Tarmo Salin aloitti Kivimaan apteekin johdossa lokakuussa v. 1992.

Salinin tultua johtoon Kivimaan apteekin kehityksessä on menty vauhdilla eteenpäin ja teetetty mm. useita suuria remontteja. ”Yhteensä 12 eri kokoista remonttia on tehty 17 vuoden aikana”, toteaa apteekkari Salin. Merkittävimmät uudistukset ovat olleet pääapteekin muuttaminen alkuperäiseltä paikaltaan Kauppakatu 37:stä keskustaan päin, Syke-kauppakeskuksen yhteyteen vuonna 2001. Ahtialan sivuapteekki perustettiin tammikuussa v. 1994. Myös Kiveriön sivuapteekki koki suuria muutoksia siirryttyään S-marketin yhteyteen v. 2003. Yksi viime vuosien onnistuneimmista hankkeista on ollut Kivimaan apteekin kanta-asiakasohjelma. Liittyminen on maksutonta ja tuo mukanaan monia huomattavia etuja. Jo yli 10.000 lahtelaista onkin liittynyt kanta-asiakkaiden tyytyväiseen joukkoon.

Apteekkikonsernin kasvamisen myötä myös henkilökunnan määrä on enemmän kuin kolminkertaistunut. Työntekijöitä Kivimaan apteekissa on nykyisellään noin kaksikymmentä, mukaan lukien Kiveriön ja Ahtialan sivuapteekit. Salin on alusta lähtien pitänyt tärkeänä, että apteekin henkilöstölle annetaan mahdollisuus jatkuvaan koulutukseen ja osaamisensa kehittämiseen. Näin pidetään yllä tärkeässä työssä vaadittavaa ammattitaitoa. Tarmo Salinin aikana Kivimaan apteekki on kasvanut yhdeksi Lahden suurimmista. Satsaus osaavaan henkilökuntaan, nykyaikaiseen tekniikkaan ja toimiviin tilaratkaisuihin on tuottanut tulosta: Tarmo Salin valittiin 2009 Lahden palvelualojen vuoden yrittäjäksi.

Elokuussa 2020 apteekissa tapahtui apteekkarin vaihdos ja ruoriin tarttui pitkän linjan farmasian ammattilainen Sirpa Peura. Sirpan lähtökohta on säilyttää apteekissa olleet hyvät toimintatavat ja ammattitaito, mutta päivittää toimintaa, sekä ilmettä, ja tuoda lisää ammatillisia palveluita asiakkaiden saataville. Johtoajatuksena on ”ammattilaisen palvelut lähelläsi”. Tervetuloa uudistuvaan Lähiapteekki Sykkeeseen, sekä Kiveriön ja Ahtialan Lähiapteekkeihin!